Ed Jonker

Ed ging voor zijn vervolg opleiding naar de LTS op de vondelstraat in
Alkmaar , mooi met mijn handen werken. Eerst timmeren daarna koken en serveren, maar het werd uiteindelijk toch brood en banketbakken. Vervolgens naar Vakschool in Wageningen, dat was de hoogste opleiding voor bakkend Nederland, om alle kneepjes van het bakkersvak onder de knie te krijgen. In Wageningen heb ik mijn eerste Bitterballen en Kroketten gemaakt!

 

 

 

 

 

 

Na mijn schooltijd zei mijn vader; eerst ga je ervaring opdoen bij een andere bakker! Dit werd Bakkerij Herman Schoone uit Beverwijk. Van mijn 21ste tot 25ste heb ik daar leren broodbakken. Op mijn 25ste ben ik thuis gaan werken in onze brood en banket bakkerij in Oudkarspel, Bakkerij Jonker Mijn vader Joop ,moeder Els en broer Rob runde de bakkerij op dat moment , 2 jaar later zal ik ook toe treden tot de VOF.
De bakkerij liep erg goed en we groeiden in 15 jaar uit tot een bedrijf met een nieuw gebouwde bakkerij , 7 winkels en een groot aandeel verkoop aan horeca, campings, ziekenhuizen etc. Helaas door diverse tegenvallers is dit avontuur eind 2022 geeïndigd en heeft de bakkerij zijn deuren gesloten.

 

Prijzen

In de tijd van Bakkerij Jonker deed ik vaak mee aan vakwedstrijden om mezelf en mijn producten te verbeteren. Vele prijzen heb ik behaald, waaronder Beste Cakebakker van Noord-Holland. Bij de Noordelijke Vakwedstrijden ben ik in de twee categorieën brood en banketbakken kampioen geworden. Ook bij deze wedstrijden heb ik het lekkerste suikerbrood gebakken, dat was een bijzondere overwinning, want ik nam het op tegen vele Friese bakkers.

In die tijd kwam ik ook voor de tweede keer in aanraking met de bitterbal. Tijdens een cursus bij het Bakery Institute in Zaandam raakte ik helemaal enthousiast over het maken van kroketjes en bitterballen met verschillende smaken. Superleuk! Ik weet nog dat ik dacht: hier moet ik iets mee gaan doen!

Bitterballen

De derde keer dat ik in aanraking kwam met de bitterbal, was het helemaal raak. In de coronatijd sprak ik met Ted Hof over de bijzondere bitterballen die hij verkocht in zijn restaurant: ’t Hof van Medemblik. Het was een regelrechte hit: de ballen van Ted! Zijn bitterballen zijn groter en rijk gevuld met een hoog op smaak gebrachte ragout.

Ted vertelde dat de bitterballen niet altijd goed leverbaar waren en dat hij ze graag zelf wilde gaan maken… waarop ik zei: dan doe ik mee!
Dit was het begin van De Bitterballen van Vermeer.
Na drie jaar is de tijd nu rijp om de lekkerste bitterballen voor iedereen bereikbaar te maken.

Desembakker / Positivititeitsadviseur

Naast de bitterballen ben ik me gaan specialiseren in het maken van desembroden. In Molen De Krijgsman te Oosterblokker maak ik de lekkerste, mooiste en gezondste broodcreaties.

Mijn drive, positiviteit en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven hebben ervoor gezorgd dat niet alleen de omzet zichtbaar is gestegen, maar — nog belangrijker — dat er binnen het bedrijf elke dag wordt gelachen. Er hangt zo’n positieve vibe: dát is de plek waar mensen willen werken. Hier kan iedereen groeien. Klanten voelen dit ook, willen hier deel van uitmaken en komen vanzelf terug!

Bent u ook op zoek naar een positieve verandering in uw bedrijf, sportclub, winkeliersvereniging of zelfs thuissituatie?
Neem dan contact met mij op: edjonker01@gmail.com